Κοινωνια / Πολιτικη

Το “έρπον” 7%


image

7% των ψηφοφόρων εξακολουθούν να στηρίζουν δημοσκοπικά τη Χρυσή Αυγή!  Και αυτό μετά τη δολοφονία Φύσσα και τις υπόλοιπες αποκαλύψεις για τη δράση και τη στόχευσή τους εναντίον της δημοκρατικής ομαλότητας.

7% των ψηφοφόρων δεν εντυπωσιάζονται από την ακρότητα του κόμματος και της εγκληματικής οργάνωσης που το σπονδυλώνει. Είτε είναι υπέρ ρητορικών και πρακτικών μίσους συνειδητά, είτε θεωρούν ότι πρόκειται για απαραίτητο αντισυστημισμό.

Το 7% δεν είναι μικρό ποσοστό. Πρόκειται για ποσοστό επί του εκλογικού σώματος. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική θετική επιρροή της Χρυσής Αυγής είναι πολύ μεγαλύτερη, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τους πιτσιρικάδες, που αφελώς ενστερνίζονται την συνθηματολογία της και σε πολλές περιπτώσεις την εφαρμόζουν και στην πράξη (sic).

7%, σημαίνει ότι υπάρχει ένα ακόμα δημοσκοπικό 7%, το οποίο πριν τη δολοφονία Φύσσα ενίσχυε δημοσκοπικά την Χρυσή Αυγή. Αυτοί οι άνθρωποι τί είναι; Απογοητευμένοι; Αγανακτισμένοι; Άνεργοι; Νοικοκυραίοι; Λαμόγια; Αστοί; Προλετάριοι; Ποιό είναι το μορφωτικό τους επίπεδο; Ποιά είναι η κοινωνική τους μόρφωση; Ποιό είναι το πολιτικό τους προφιλ; Ποιά είναι τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους; Και το σημαντικότερο ερώτημα όλων: Γιατί απέσυραν την δημοσκοπική υποστήριξή τους από την Χρυσή Αυγή; Και αν την απέσυραν από το κόμμα, την απέσυραν και από τον εθνικοσοσιαλισμό; Από την ρητορική του μίσους; Την πρακτική των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου; Θα διατηρήσουν αυτή τη στάση τους ασχέτως της δικαστικής έκβασης;

Όπως πολύ σωστά ακούγεται συνεχώς στα ΜΜΕ, “τώρα όλοι ξέρουν”.

Η γνώμη μου είναι ότι αυτό το 7% που μόλις έφυγε, δημοσκοπικά, από την Χρυσή Αυγή αποτελεί την “κοινωνική φύρα” της χώρας.

Άνθρωποι χωρίς πολιτική ιδεολογία, χωρίς κοινωνική συνείδηση, χωρίς δομημένη άποψη, χωρίς συνεκτική κοσμοθεωρία, χωρίς μέσο/μακροπρόθεσμη ερμηνευτική των πραγμάτων. Χωρίς υπομονή, χωρίς επιμονή. Φορείς όλων των αρχαϊσμών που κατατρύχουν το έθνος από τις απαρχές του. Άνθρωποι ανάξιοι εμπιστοσύνης, ακόμα και των Παναγιώταρων και των Κασιδιαρέων αυτού του τόπου.

Το δημοσκοπικό 7% που εξακολουθεί να στηρίζει την Χρυσή Αυγή, είναι συνεπές με αυτή του την επιλογή του και αν μη τι άλλο, μπορεί να μην το εκτιμώ, αλλά σίγουρα το σέβομαι. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν την πολιτική τους επιλογή, ακόμα και αν αυτή είναι μια λούμπεν εκδοχή του εθνικοσοσιαλιστικού τέρατος.

Το άλλο όμως 7%, που έφυγε νύχτα από την Χρυσή Αυγή, είναι το πραγματικά τεράστιο πρόβλημα. Αυτό, διότι είναι το παράγωγο τουλάχιστο 2 αιώνων εθνικού, πολιτικού, κοινωνικού, οικονομικού αλλά κυρίαρχα πολιτισμικού διχασμού.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα εδώ. Διαδίδουν μέσω των κοινωνικών και πολιτισμικών δικτύων την μηδενιστική και εγωιστική τους νοοτροπία και αντίληψη, αιώνες τώρα. Και το κάνουν με αξιοθαύμαστη επιτυχία. Μέσα σε ένα ελληνικό οικοσύστημα το οποίο, βεβαίως, παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για να επιβιώνουν και να πολλαπλασιάζονται.

Η διαίρεση είναι ο αυτοσκοπός για αυτό το 7% και όχι το μέσο για την επίτευξη ενός άλλο σκοπού. Η παγίωση μιας άνισης ιεραρχικά κοινωνίας, είναι ο τελικός στόχος. Η εσωστρέφεια, η “καθαρότητα”, η υποτακτική “νοικοκυροσύνη”, ο ενδογενής φόβος απέναντι στο καινούριο, απέναντι στον “Άλλο”, είναι ορισμένα μόνο από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Πρόκειται για ένα σύνολο από Εγώ που απεχθάνονται την συναρμογή τους σε ένα Εμείς. Πρόκειται για κοινωνικό και πολιτισμικό κεφάλαιο που το παρέδωσε ο κλεφταρματολός και ο προεστός, στον φονιά του Καποδίστρια και από εκεί μέσω μιας μακράς αλυσίδας διχαστικής παράδοσης έφτασε στον Ρουπακιά.

Όποιος θέλει να μάθει πέντε πράγματα παραπάνω επί του ζητήματος ας μας κάνει τη χάρη να δείξει λίγη υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό του και ας αναζητήσει την σχετική βιβλιογραφία.

Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη όμως, είναι ότι ο Ρουπακιάς και όλοι οι “Ρουπακιάδες” και οι “Χρυσαυγίτες” του τόπου, διαχρονικά, είναι μόνο η εξωτερικευμένη έκφραση όλης αυτής της πολιτισμικής αηδίας που συνοδεύει τους Έλληνες από την εθνογένεση και εντεύθεν.

Αν φοβάμαι κάποιους αυτοί δεν είναι το εναπομείναν 7% της Χρυσής Αυγής. Είναι το 7% και οι συν αυτώ, που μοιράζονται το πολιτισμικό κεφάλαιο που προανέφερα, αλλά το αποσιωπούν και το καταπιέζουν, υπό το φως των αποκαλύψεων. Είναι αυτοί που έβγαλαν από πάνω τους τα σύμβολα του φασισμού, που άφησαν τα μαλλιά τους να μεγαλώσουν, που έβαλαν τα μαύρα μπλουζάκια στην ντουλάπα, που στρογγύλεψαν τον λόγο τους.

Αυτούς που τάχα δεν ήξεραν…

Δεν δικαιολογείσαι ρε άνθρωπε να μην ξέρεις. Όπως δεν δικαιολογείσαι να συμπεριφέρεσαι σαν βρούτος απέναντι στον μετανάστη, στον συνάνθρωπό σου στην τράπεζα, στην εφορία, σε αυτόν που δεν καπνίζει, σε αυτόν που θέλει να χρησιμοποιεί την διάβαση, σε εκείνον που δεν παραβιάζει το STOP, σε εκείνον που δεν φοροδιαφεύγει, σε εκείνον που έχει άλλη πολιτική, θρησκευτική ή σεξουαλική επιλογή.

Στην πραγματικότητα δεν τίθεται καν θέμα δικαιολόγησης. Αυτό το 7% ήξερε τα πάντα από την αρχή.

Ο συνεπής Χρυσαγίτης είναι ένας άνθρωπος που πήρε θέση και είναι έτοιμος να υποστεί τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή του την επιλογή.

Ο οιονεί Χρυσαυγίτης, αλλά και οιονεί Νεοδημοκράτης, Πασόκος, Συριζαίος κ.ο.κ., αυτός που έρπει ανάμεσα στα χαλάσματα, στις λάσπες και τα απορρίμματα της χώρας, του πολιτικού συστήματος και εν τέλει της ίδιας της ιστορίας. Αυτό; που καλύπτεται και αποκρύπτεται.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Αυτός που υποδαύλιζε από απόσταση ασφαλείας τα πάθη στο αυτοχθονικό ζήτημα, στην διαμάχη Βενιζελικών – Κωνσταντινικών, Δημοτικιστών – Καθαρευουσιάνων, στην Μεταξική δικτατορία, στον Εμφύλιο, στη Χούντα των Συνταγματαρχών, στο “Βρώμικο ’89”, και προσφάτως στο ψευτοδίλημμα Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο.

Αυτό όμως που με τρομάζει πιο πολύ είναι η ισχυρή πιθανότητα το έρπον 7%, να είναι ένα 7% όχι του συνόλου της κοινωνίας αλλά του ίδιου μας του εαυτού!

(… Συνεχίζεται)

Advertisements

One thought on “Το “έρπον” 7%

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s